Hangi Ürünü / Konuyu Arıyorsunuz
  • Favorilerim
  • Hesabım
  • Üye Girişi
  • Sepetim0
Shiseido Ultimune
ÜRÜNLER
  • {{p.Name}} {{p.Fields[95]}}
    {{p.Fields[113]}}

    {{p.Name}}

    {{p.Fields[124]}}
    {{p.OldPrice }} TL {{p.Price}} TL
TÜM SONUÇLARI GÖRÜN
BLOG YAZILARI
  • {{c.Name}}
    {{category.Name}}

    {{c.Name}}

    {{c.SmallDescription}}

    {{c.CreateDate | date : 'MMMM dd, yyyy'}}
TÜM SONUÇLARI GÖRÜN
REGL DÖNEMİNDE CİLT BAKIMI NASIL YAPILMALI?
PAYLAŞ
BU YAZIDAKİ ÜRÜNLER
ilişkili ürünler
WASO SATOCANE PORE PURIFYING SCRUB MASK
SHISEIDO
Gözenek & Siyah Nokta Temizleyen Peeling Etkili Maske
2.100,00 TL
WASO YUZU-C BEAUTY SLEEPING MASK
SHISEIDO
Nemlendirici Gece Güzellik Maskesi
2.100,00 TL
WASO YUZU-C GLOW-ON SHOT SERUM
SHISEIDO
Anında Parlaklık & Nem Veren 2 Fazlı Serum
2.390,00 TL
ULTIMUNE™ FUTURE POWER SHOT
SHISEIDO
Ultimune Çok Güçlü & Yoğun Serum
4.350,00 TL
ULTIMUNE POWER INFUSING CONCENTRATE - 30ML
SHISEIDO
Cildin Savunmasını Güçlendiren Konsantre
3.950,00 TL
ESSENTIAL ENERGY HYDRATING CREAM
SHISEIDO
Yaşlanma Karşıtı & Uzun Süreli Nem Sağlayan Bakım Kremi
3.050,00 TL
ULTIMUNE & NEM BOMBASI SET
SHISEIDO
Tüm Ciltler İçin
7.000,00 TL 5.950,00 TL

Cilt Bakım

REGL DÖNEMİNDE CİLT BAKIMI NASIL YAPILMALI?

  • Ekim 03, 2023

Regl dönemi değişen hormonlar, cilt üzerinde de etkilerini gösteriyor. Haliyle bu da akıllara “ Regli iken cilt bakımı yapılır mı ?” sorusunu getiriyor. O halde gelin bunun cevabını size anlatalım.

Regl dönemi yaklaşırken ve regl olduğumuzda cildimizde bazı değişimler fark ederiz. Çünkü değişen hormonlar nedeniyle cilt bariyeri de bu durumdan etkilenir. Sivilceler regl döneminde en sık karşılaşılan problemlerin başında gelirken, östrojen ve progesteron seviyeleri yükselip düştükçe yağ üretiminde de değişimler meydana gelir, cilt ekstra yağlanıp kuruyabilir. Ayrıca teniniz daha hassas hale gelebilir. 

Adet döngüsü boyunca hormonal değişiklikler nedeniyle cilt bakımı rutininizin, sürece uyumlu şekilde yönetilmesi de cilt kaliteniz için kesinlikle önem taşıyor. Öncelikle Regli iken cilt bakımı yapılır mı? sorusunun cevabını vermekle işe başlayalım.

Regli iken cilt bakımı yapılır mı ?
Öncelikle bilmeniz gereken şey, regl döneminde cildinize mümkün olduğu kadar nazik davranmanız. Yani cilt bariyerine zarar verebilecek yoğun ve sert işlemlerden kaçınmalı, az ve öz ürünle bakımınızı yapmalısınız. Bu noktada size birkaç tüyo verelim;

Adet döngünüzü takip edin
Cildiniz için yapabileceğiniz en iyi şeylerden biri adet döngünüzü takip etmektir. Bu, cildinizin ne zaman en hassas olacağını ve ne zaman ekstra bakıma ihtiyacınız olduğunu bilmenize yardımcı olur.

Cildinize iyi gelen ürünlerle bakım yapın
Regl döneminde yeni ürünler denemek yerine, cildinize iyi gelen bakım ürünlerini kullanın. Cildinizi mutlaka aksatmadan temizleyin ve mutlaka nemlendirin. Ayrıca cilt hassasiyetin de hesaba katıp güneş kremi uygulamayı aksatmayın. 

Nazik içeriklere şans verin
Regl döneminde cilt hassaslaşabileceği için kurutucu ve tahriş edici alkol içeren ürünlerden uzak durun. Bir de kese ya da sert kılları olan cilt temizleme aletlerini kullanmayın. Mesela cildiniz kuruduysa nemlendirici bir maske ve yoğun bir nemlendirici kullanın. Cildiniz yağlandıysa, yağ dengesi sağlayacak bir maske ya da peeling’ten destek alın. 

Waso Yuzu-C Beauty Sleeping Mask, cilde uyku esnasında nem sağlayan nazik içeriklere sahip bir maske. Hem sağlıklı bir cilt ortaya çıkarıyor hem de kuruluğu ve donukluğu gideriyor. İçerisindeki Shikuwasa Özü, cildin ideal nemini koruyor ve cilt sorunlarının tekrarlanmasını önlemek için cildin bariyer işlevini onarıyor.

Waso Satocane Pore Purifying Scrub Mask tıpkı Beauty Sleeping Mask içerisinde olduğu gibi Shikuwasa Özü’ne sahip. Temizleme, arındırma ve peeling etkisiyle gözenekleri derinlemesine arındırıyor. 

Eğer regl döneminde peeling yapılır mı? diye merak ediyorsanız, cildinize Pore Purifying Scrub Mask gibi yumuşak davranan ürünlerle yapmanızda bir sakınca yok. Ancak kimyasal peeling gibi işlemlerden regl döneminde uzak durmalı, adetinizin bittiğinde bu işlemleri yaptırmalısınız.

Regl döneminde cilt yenilenir mi?
Regl dönemi boyunca östrojen ve progesteron seviyelerinden dolayı ciltte farklı değişimler gözlemlenir. Regl dönemi sona erdiğinde östrojen seviyeleri yükselir. Daha fazla östrojen daha fazla kolajen üretimi anlamına geldiği için cilt daha dolgun ve canlı görünür.  

Ancak regl dönemindeki süreçte düşük hormon seviyeleri cilt bariyerinin zayıflamasına ve nemi kaybetmesine neden olduğundan cildin daha kuru ve hassas hale gelmesi normaldir. Mesela bu dönemde yoğun etki için Shiseido  Ultimune Future Power Shot kullanabilir, cildinizi hem güçlendirip hem de canlandırabilirsiniz. Nem konusunda ise özel Hyaluronic Acid RED ile daha derin ve 3 kat daha uzun süreli nem sağlayan Shiseido Essential Energy Hydrating Cream’i deneyebilirsiniz.

Yumurtlama döneminde ise testosteron seviyeleri yükseldiği için yağ üretimi artar ve cildinizde daha fazla yağlanma problemiyle karşılaşabilirsiniz. 

Regli iken cilt bakımı yapılır mı? sorusunun cevabı, doğru ürünler sert işlemlerden kaçınarak evet’tir. Ancak yukarda bahsettiğimiz dönemleri de dikkat almanız, cilt sağlığınız üzerinde olumlu etkilere yaratacaktır. 


Adet döneminde ne yapılmaz?
Cilt bakımın dışında adet döneminde ne yapılmaz diye soracak olursanız, uzak durmanız gereken şeyler şöyle;

- Regl dönemindeyken epilasyondan ve ağdadan kaçının. Ağrı ve rahatsızlık riskini azaltmak için bu tarz işlemleri regl döneminizden bir hafta sonrasına planlayabilirsiniz.

- Yediklerinize mutlaka dikkat edin ve aslında her zaman olması gerektiği gibi işlenmiş gıdalardan uzak durmaya çalışın. Meyveler, yeşil sebzeler ve bitter çikolata, regl dönemine uygun tüketilebilecek gıdalar arasında.

- Yüksek kafein içeriği ağrınızı şiddetlendirebileceği için regl döneminde mümkünse kahve tüketmeyin ya da minimumda tutun.

- Regl döneminde kendinizi uykusuz bırakmayın. Özellikle adet döneminde, en az 8 saat uyumayı hedefleyin.

Sepetinizde Ürün Bulunmuyor

SEPETİNİZDE ÜRÜN BULUNMUYOR

Alışverişe geri dönerek seçiminizi yapabilirsiniz.

ALIŞVERİŞE DÖN

SEPETİNİZ