Hangi Ürünü / Konuyu Arıyorsunuz
  • Favorilerim
  • Hesabım
  • Üye Girişi
  • Sepetim0
Shiseido Ultimune
ÜRÜNLER
  • {{p.Name}} {{p.Fields[95]}}
    {{p.Fields[113]}}

    {{p.Name}}

    {{p.Fields[124]}}
    {{p.OldPrice }} TL {{p.Price}} TL
TÜM SONUÇLARI GÖRÜN
BLOG YAZILARI
  • {{c.Name}}
    {{category.Name}}

    {{c.Name}}

    {{c.SmallDescription}}

    {{c.CreateDate | date : 'MMMM dd, yyyy'}}
TÜM SONUÇLARI GÖRÜN
ORGANİK, DOĞAL, VEGAN, CRUELTY-FREE KOZMETİK NEDİR?
PAYLAŞ
BU YAZIDAKİ ÜRÜNLER
İlişkili Ürün
VOLUME SHAMPOO
WE ARE PARADOXX
Çok Yönlü Vegan Hacim Şampuanı
1.220,00 TL
REPAIR 3-IN-1 CONDITIONER
WE ARE PARADOXX
3’ü Bir Arada Vegan Onarıcı Saç Bakım Kremi
1.050,00 TL 840,00 TL
DETOX SCALP + BODY SCRUB
WE ARE PARADOXX
2’si 1 Arada Vegan Saç & Vücut Peelingi
1.475,00 TL 1.175,00 TL
VOLUME BLOW DRY SPRAY
WE ARE PARADOXX
Hacim Veren Vegan Saç Spreyi
1.390,00 TL 1.112,00 TL
REPAIR GAME CHANGER HAIR MASK
WE ARE PARADOXX
Yoğun Onarıcı Mucize Etkili Vegan Saç Maskesi
1.940,00 TL 1.550,00 TL
MOISTURE HANGOVER HAIR ELIXIR
WE ARE PARADOXX
Çok Yönlü Nemlendirici Vegan Saç İksiri
1.475,00 TL 1.175,00 TL

Saç

ORGANİK, DOĞAL, VEGAN, CRUELTY-FREE KOZMETİK NEDİR?

  • Ekim 26, 2020

Doğal olanı tercih artık bir yaşam biçimi oldu dedik. Dolayısıyla doğal kozmetiğe de fazlaca bir yönelim var. Genel olarak doğal adı altında toplanan bu başlık aslında içinde birçok farklı anlam barındırıyor. Organik cilt bakımı, vegan kozmetik, doğal makyaj ürünleri, cruelty-free kozmetik ürünleri… Bu saydıklarımıza kulaklarınız çok aşina değil mi?

Organik, vegan, doğal kozmetiğin birbirinden farkları neler? Cruelty-Free nedir? Şimdi bunların her biri ne demek, tek tek inceleyelim.

Cruelty-Free kozmetik ne demek?

Cruelty-Free dilimize en yalın haliyle “zulümsüz” şeklinde çevrilmektedir. Cruelty-Free yazan veya küçük bir tavşan logosu bulunan ürünlerde, bu ürünün üretim sürecinin hiçbir aşamasında hayvanlar üzerinde deney yapılmadığını ifade eder.

Ancak bu vegan bir ürün olduğu anlamına gelmez. Cruelty-free logolu ürünler sadece hayvanlar üzerinde deney yapmıyor olduğunu belirtmek için kullanılmaktadır.

Vegan kozmetik ne demek?

Vegan kozmetik, hayvansal ya da hayvanlardan dolaylı olarak elde edilen (süt, yumurta, bal gibi) hiçbir içeriği formülünde bulundurmayan kozmetik ürünlerini ifade eder.

Vegan ve vejetaryan ürünler arasında da fark vardır. Vejeteryan kozmetik ürünleri hayvanlardan dolaylı olarak elde edilen içerikleri formüllerinde barındırabilir. Ama her iki ürün grubunda da hayvanlar üzerinde test yapılmaz. Yani cruelty-free ürünlerdir.

Çok sorulan bir soruya da yanıt verelim: Bir ürün ‘vegan’ diye performansından ödün vermek zorunda değildir, bu belki de vegan kozmetiğin karşılaştığı en büyük ön yargılardan biridir. Vegan kozmetik markaları da dünyada çok satan ve çok iyi performans gösteren ürünler arasında sayılmaktadır.

Organik kozmetik ne demek?

Doğal kozmetik ile aynı anlamda kullanılsa da aslında ikisi çok farklı anlamlara geliyor. Organik kozmetik hiçbir kimyasal içerik kullanmadan, üretiminden tüketimine kadar her aşaması kontrollü ve sertifikalı tarımsal üretim biçimidir. İçeriğinde zararlı kimyasallar bulunmayan, ilgili kurumlar tarafından organik olduğu sertifikalandırılmış ürünler organik kozmetik ürünleridir. Aynı zamanda organik kozmetik ürünlerinin yalnızca içerikleri değil, saklama koşulları ve üretim yeri de organik ürün koşullarına uygun olmalıdır.

Şunu da belirtelim ki, bir içeriğin organik olmaması mutlaka zararlı maddeler barındırdığı anlamına gelmez. Organiklik, sadece üretim biçimine dair bilgi verir.

Formülünün belirli bir yüzdeden fazlası organik içeriklerle üretilen ürünler “organik ürün” olarak kabul edilir ve bu oranlar ürün tipine göre değişebilir.  Bu standartlar ülkeden ülkeye değişebilir.

Doğal ve organik ürünler yapay koruyucu içermediğinden genellikle kısa süre içinde tüketilmelidir. Organik kozmetik markalarında, ürün kutularının üzerindeki son kullanma tarihine mutlaka bakılmalıdır.

Doğal kozmetik ne demek?

Ve karşınızda en sık kullanılan, en popüler kozmetik sınıflandırılması: Doğal kozmetik.

Doğal kozmetik markaları genel olarak formüllerini bitkisel içeriklere dayandıran, cilt için zararlı olabilecek içerikleri barındırmayan markalardır. Doğal kozmetikler bitki, hayvansal ve mineral kökenli doğal hammaddelerden üretilen ürünlerdir. Sentetik boyalar, silikonlar, parafinler ve diğer petrol ürünleri, sentetik kokular gibi kimyasal içerikler doğal ürünlerde bulunmaz.

Doğal kozmetik markaları üretim aşamasında çoğunlukla hayvanlar üzerinde test yapmaz, sürdürülebilir ve duyarlı üretim metodlarını benimser. Bir markanın “doğallık’ iddiasını kontrol ederken bu kriterlere göre değerlendirmek gerekir.

ÖNEMLİ

Şunu da önemle belirtmemiz gerek ki, organik-doğal-vegan olmayan ürünler zararlı, kötü, insan sağlığı için olumsuz etkisi olan ürünler demek değildir. Bu ürünler Dünya Sağlık Örgütü’nün İZİN VERDİĞİ MİKTARDA kimyasal içerikler ihtiva ederler. İzin verilen miktarlar insan sağlığı için zararsızdır. Ve bu içerikler ürünlerin uzun ömürlü olmasını da sağlar. 

Sepetinizde Ürün Bulunmuyor

SEPETİNİZDE ÜRÜN BULUNMUYOR

Alışverişe geri dönerek seçiminizi yapabilirsiniz.

ALIŞVERİŞE DÖN

SEPETİNİZ