Hangi Ürünü / Konuyu Arıyorsunuz
  • Favorilerim
  • Hesabım
  • Üye Girişi
  • Sepetim0
Shiseido Ultimune
ÜRÜNLER
  • {{p.Name}} {{p.Fields[95]}}
    {{p.Fields[113]}}

    {{p.Name}}

    {{p.Fields[124]}}
    {{p.OldPrice }} TL {{p.Price}} TL
TÜM SONUÇLARI GÖRÜN
BLOG YAZILARI
  • {{c.Name}}
    {{category.Name}}

    {{c.Name}}

    {{c.SmallDescription}}

    {{c.CreateDate | date : 'MMMM dd, yyyy'}}
TÜM SONUÇLARI GÖRÜN
MAKYAJ ARTİSTLERİNİN ASLA YAPMADIĞI 5 ŞEY
PAYLAŞ

Makyaj Çantası

MAKYAJ ARTİSTLERİNİN ASLA YAPMADIĞI 5 ŞEY

  • Temmuz 21, 2020

Makyajda doğruları ve yanlışları bilmek çok önemli çünkü doğru yapılan bir makyaj 45 yaşındaki bir kadını 35 yaşında gösterebilirken, abartılı bir makyaj da 20 yaşında bir genç kızı 45 yaşında gösterebilir. Bu yüzden makyaj artistlerinin asla yapmadığı, basit gibi görünen ama çok önemli 5 makyaj kuralını yazdık.

Makyaj artistlerinin asla yapmadığı 5 şey

1) Çok fazla fondöten ve pudra sürmek

Çok fazla pudra ve fondöten kullanımı yüze yorgun ve yaşlı bir ifade verir. Makyaj artistleri ten ürünlerini mümkün olduğunda ince ve tek kat uygulamaya çalışırlar. Tek katla örtülmeyen kusur varsa bunu da kapatıcı ile lokal uygulama yaparak çözerler.

2) Tek kapatıcı kullanmak

Göz altını kapatmak ve yüzdeki pürüzleri lokal olarak örtmek için 2 kapatıcı kullanırlar. Çünkü göz altı ve yüzün rengi birbirinden farklıdır. Göz altı için yüzden 1 ton açık kapatıcı kullanılır genelde.

3) Nemlendirici kullanmamak

Cildi nemlendirmeden makyaja başlamazlar. Kuru bir cilt üzerine yapılan makyaj sizi inanılmaz derecede yorgun ve kötü gösterir. Nemlendirici makyajın homojen dağılmasını ve daha iyi görünmesini sağlar.

4) Boyunu pas geçmek

Fondöten tamamıyla ahenk ile ilgilidir. Bu yüzden boyun ve yüz uyumu ihmal edilirse kusursuzluk ilüzyonu bozulur. Bir maske takıyormuş gibi görünmemek için makyaj artistleri fondöteni uyguladıktan sonra fırçada ya da süngerde kalanı mutlaka boyuna da geçerler.

5) Dudak kalemini koyu renk seçmek

Dudak kalemi koyu, ruj açık renk olursa dudaklar kötü bir görüntüye bürünür. Bunu önlemek için makyaj artistleri rujla aynı renk dudak kalemi seçerler.
 

Sepetinizde Ürün Bulunmuyor

SEPETİNİZDE ÜRÜN BULUNMUYOR

Alışverişe geri dönerek seçiminizi yapabilirsiniz.

ALIŞVERİŞE DÖN

SEPETİNİZ