Hangi Ürünü / Konuyu Arıyorsunuz
  • Favorilerim
  • Hesabım
  • Üye Girişi
  • Sepetim0
Shiseido Ultimune
ÜRÜNLER
  • {{p.Name}} {{p.Fields[95]}}
    {{p.Fields[113]}}

    {{p.Name}}

    {{p.Fields[124]}}
    {{p.OldPrice }} TL {{p.Price}} TL
TÜM SONUÇLARI GÖRÜN
BLOG YAZILARI
  • {{c.Name}}
    {{category.Name}}

    {{c.Name}}

    {{c.SmallDescription}}

    {{c.CreateDate | date : 'MMMM dd, yyyy'}}
TÜM SONUÇLARI GÖRÜN
KAŞ VE KİRPİK BAKIMINDA DOĞRU BİLİNEN 7 YANLIŞ
PAYLAŞ
BU YAZIDAKİ ÜRÜNLER
ilişkili ürünler
BROWBOND BUILDING SERUM
OLAPLEX
Kaşları Belirginleştiren & Gürleştiren Bakım Serumu
3.420,00 TL
LASHBOND BUILDING SERUM
OLAPLEX
Kirpikleri Uzatan & Gürleştiren Serum
3.420,00 TL
GROWTH YOUR BROW DUO
OLAPLEX
Kaşları Belirginleştiren & Gürleştiren İkili Serum
6.840,00 TL
GROWTH YOUR BROW & LASH DUO
OLAPLEX
Kaşları & Kirpikleri Uzatan ve Gürleştiren İkili Serum
6.840,00 TL

Kaş & Kirpik Serumu

KAŞ VE KİRPİK BAKIMINDA DOĞRU BİLİNEN 7 YANLIŞ

  • Nisan 18, 2024

Etkileyici bakışların sırrı öncelikle kaş ve kirpikler… Bunlarla ilgili de nelerin doğru yapılıp yapılmadığının bilinmesi önemli. 

Kusursuz kaş ve kirpik arayışında zaman zaman söylenen çoğu şeye inan eğilimdeyiz. Ancak bazı bilgiler güzellik tutkunlarını yanlış yola sürükleyebilir. Sonucunda ise yarardan çok zarar görebiliriz. Kaş ve kirpik bakımıyla ilgili en yaygın efsanelerden bazılarını inceleyerek bu konuya açıklık getirmek istiyoruz. İşte kaş-kirpik bakımında doğru bilinen 7 yanlış;

1-    Kaşları sık sık almak onları kalınlaştırır
Gerçek şu ki yaygın inanışın aksine, sık sık kaş almak kaşlarınızın tekrar kalınlaşmasını sağlamz. Kaşlarınızın kalınlığını, kaş almak değil, deri yüzeyinin altındaki kıl folikülü belirler. Aslında kaşları aşırı şekilde almak, zamanla kaşların seyrekleşmesine neden olabilir.

2-    Ağda yaparsanız kaşlarınız daha hızlı ve daha kalın uzar
İster ağda yapın, ister iple ya da cımbızla alın, tüm teknikler tüylerin aynı şekilde yeniden uzamasına neden olur. Ağdanın avantajı, daha geniş bir alanı tek seferde almanıza olanak sağlamasıdır. Yani kaşların hızlı ve kalın uzamasına etki etmez.

3-    Her iki kaş da tamamen aynı görünmelidir
Sık sık söylenen bir söz vardır; kaşlar ikiz gibi değil, kız kardeş gibi görünmelidir. Basitçe söylemek gerekirse, iki kaş aynı değildir. Genetikten geceleri yüzünüzün hangi tarafında uyuduğunuza kadar farklı sebeplerden ötürü yüz aslında simetrik değildir. Bu yüzden kaşların da aynı şekle sahip olması beklenemez.

4-    Seyrek kaşlara yapabilecek hiçbir şey yoktur
Bu kesinlikle bir efsane! Kaşlara doğru bakımları uygularsanız görünümünü ciddi oranda değiştirmeniz mümkün. Her ne kadar saç tipi gibi kaş tipinizi değiştiremeseniz de, yani ince telli kaşlarınızı kap kalın bir hale getiremeseniz de, yoğunluğu ve gücünü artırabilirsiniz. 

Olaplex Browbond Building Serum kaş bakım rutininize dahil edebileceğiniz profesyonel ürünlerin başında geliyor. Bu kaş serumu, Olaplex Peptide Complex Teknolojisi sayesinde 4 haftada daha dolgun bir görünüm sunuyor, sağlıklı ve doğal kaş büyümesi için kaş hattındaki cilt bariyerini destekler, daha gür, belirgin ve dolgun görünen kaşlar yaratır.


5-    Kirpiklerinizi kısaltmak onların daha hızlı uzamasını sağlar
Tıpkı saçlarınızı uçlarından kestirmenin daha hızlı uzamaya katkı sağlamadığı gibi, kirpiklerinizi kesmenin de bir etkisi yoktur. Genetiğiniz, hem kirpiklerinizin uzunluğunu hem de uzama hızını belirleyen en önemli etkendir. 

Eğer kirpiklerinizi daha hızlı uzamasını sağlamak ve gürleştirmek istiyorsanız, Olaplex Lashbond Building Serum kullanmanızı öneririz. Serumun içerisinde yer alan Hyaluronik Asit ve Biotin, sağlıklı görünen, beslenmiş kirpikleri destekler, kuru, kırılgan kirpiklerin görünümünü azaltarak onlara canlılık kazandırır. Kirpiklerin dökülmesini engeller. 2 hafta sonra kirpiklerin daha bakımlı ve sağlıklı göründüğü, 4 hafta sonra ise kirpiklerin uzun ve dolgun bir görünüme kavuştuğu klinik olarak kanıtlanmıştır.

6-    Kirpik kıvırıcı kirpikleri koparır ve zarar verir
Kirpik kıvırıcı doğru şekilde kullanıldığında kirpiklere herhangi bir zarar vermez. Vücut veya saç bakımı için tasarlanmış her aletin bir amacı vardır ve talimatlara göre kullanılmalıdır. Kirpiklerinize nazik davranmanız şartıyla her gün kullanabilirsiniz.

7-    Kirpiklerinizi her gün yıkamak kirpik kaybına neden olabilir
Özellikle de göz makyajı yapıyorsanız, aksine temizlememek kirpiklerinize zarar verir. Kirpikleri yıkamak ve temizlemek, kirpiklerin aşırı dökülmesine neden olmaz. Sadece bunu nazikçe yaptığınızdan ve göz tahrişine neden olabilecek sert yıkama ürünleri kullanmadığınızdan emin olmanız gerekir.

Sepetinizde Ürün Bulunmuyor

SEPETİNİZDE ÜRÜN BULUNMUYOR

Alışverişe geri dönerek seçiminizi yapabilirsiniz.

ALIŞVERİŞE DÖN

SEPETİNİZ