Hangi Ürünü / Konuyu Arıyorsunuz
  • Favorilerim
  • Hesabım
  • Üye Girişi
  • Sepetim0
Shiseido Ultimune
ÜRÜNLER
  • {{p.Name}} {{p.Fields[95]}}
    {{p.Fields[113]}}

    {{p.Name}}

    {{p.Fields[124]}}
    {{p.OldPrice }} TL {{p.Price}} TL
TÜM SONUÇLARI GÖRÜN
BLOG YAZILARI
  • {{c.Name}}
    {{category.Name}}

    {{c.Name}}

    {{c.SmallDescription}}

    {{c.CreateDate | date : 'MMMM dd, yyyy'}}
TÜM SONUÇLARI GÖRÜN
GÖZENEKLERİMİ NASIL DAHA KÜÇÜK GÖSTEREBİLİRİM?
PAYLAŞ
BU YAZIDAKİ ÜRÜNLER
ilişkili ürünler
PERFECT CLEANSING OIL
SHISEIDO
Makyaj Temizleyici Yağ
2.200,00 TL
CLARIFYING CLEANSING FOAM
SHISEIDO
Tüm Ciltler İçin Arındırıcı Köpüren Temizleyici
2.250,00 TL
WASO SATOCANE PORE PURIFYING SCRUB MASK
SHISEIDO
Gözenek & Siyah Nokta Temizleyen Peeling Etkili Maske
2.100,00 TL
VITAL PERFECTION INTENSIVE WRINKLESPOT TREATMENT
SHISEIDO
Gülme Çizgileri, Derin Kırışıklık & Leke Uzmanı Yüksek Performanslı Bakım Ürünü
4.500,00 TL
SOFT MATTE PRIMER
NARS
Cildi Matlaştıran ve Pürüzsüzleştiren Makyaj Bazı
1.880,00 TL
THE SOFT MATTE PRIMER & FOUNDATION BUNDLE
NARS
Cilde Kadifemsi Mat Görünüm Veren Primer & Fondöten Seti
3.980,00 TL 3.383,00 TL
LIGHT REFLECTING LOOSE SETTING POWDER - NEW
NARS
Aydınlatıcı Etkili Transparan Toz Pudra
2.030,00 TL
LIGHT REFLECTING LOOSE SETTING POWDER - NEW
NARS
Aydınlatıcı Etkili Transparan Toz Pudra
2.030,00 TL

Cilt Bakım

GÖZENEKLERİMİ NASIL DAHA KÜÇÜK GÖSTEREBİLİRİM?

  • Temmuz 11, 2023

Eğer geniş gözeneklerden şikayetçiyseniz, daha küçük görünmelerini sağlamanız elbette birkaç adımla mümkün.

Gözenekleri nasıl küçülteceğinizi mi merak ediyorsunuz? Gözeneklerinizin boyutu ve görünümü aslında pek çok faktöre bağlı. Genetik, cilt tipi, güneşe maruz kalma ve yaş gibi detayların hepsi bu denklemin bir parçası. Gözenekler cildin nefes almasını sağlarken, sebum adı verilen doğal yağlarını barındırması için hepimizin gözeneklere ihtiyacı var. Ancak cilt doğru temizlendiğinde ve gerekli bakımlar yapılmadığında, gözenekler dolarak siyah nokta ve sivilce görünüme ev sahipliği yapar ve görünümleri de daha fazla öne çıkma eğiliminde olur. Peki, bu durumda gözenekleri küçültmenin yolları nedir?

Gözenek boyutunu anında küçültmek mümkün mü?
Bunu elbette saniyeler içinde gerçekleştirmek mümkün olmasa da, amacınız gözenek boyutunu kalıcı olarak azaltmaksa, gözenekleri küçültmek için cilt bakımı rutininize bazı ürünleri dahil etmeniz ve doğru yöntemleri uygulamanız gerekiyor. 

Gözeneklerimi nasıl daha küçük gösterebilirim?
Bu sorunun cevabı niteliğindeki adımları uygulayarak ve ürünleri kullanarak, genişlemiş gözenekleri daha küçük hale getirebilir, cildinizin sağlıklı, canlı ve parlak olmasını sağlayabilirsiniz.

1- Günlük olarak düzenli temizlik yapın
Temel cilt temizliğinizi asla atlamayın hele de cildinizde makyaj varsa. Makyaj olmasa dahi güneş kremi kullanımı ve çevre kirliliği derken cildinizi özellikle her akşam mutlaka temizlemelisiniz. Özellikle çift aşamalı temizlik, cildinizi her türlü kirden arındırarak çok daha temiz ve pürüzsüz olmasını sağlar.

Bunun için önce kuru cildinize Shiseido Perfect Cleansing Oil uygulayın ve tüm makyajın ve kirin akıp gitmesine izin verin. Ardından Shiseido Clarifying Cleansing Foam ile cilt temizliğinizi tamamlayın. Bu ürün ise pürüzsüz ve ışıltılı bir cilt için kirliliğe neden olan tüm makyaj, yağ ve ölü deri kalıntılarını nazikçe temizlerken, cildin nemini de korur.

2- Mutlaka haftalık olarak maske uygulayın
Her ne kadar cildinizi günlük olarak temizleseniz de, haftada 1 veya 2 kez uygulayacağınız maskelerle gözeneklerinizi derinlemesine temizleyebilirsiniz. Waso Satocane Pore Purifying Scrub Mask, gözeneksiz ve pürüzsüz görünen bir cilt için kirleri ve inatçı siyah noktaları hedef alan harika bir maske. Nazik peeling etkisiyle cildi kurutmadan ölü cilt hücrelerinden arındırır. 3’ü 1 arada işlevi vardır: Temizleme, arındırma ve peeling…

3- Ellerinizi yüzünüzden uzak tutun
Cildinizi temizlemiyorsanız, ellerinizi mümkün olduğu kadar yüzünüzden uzak tutun. Çünkü parmaklarınızdaki bakteriler yüzünüze bulaşabilir ve gözeneklerinize girebilir. Ayrıca genişlemiş gözeneklerinizde sivilce ya da siyah nokta varsa bile bunları kesinlikle sıkmaya çalışmayın. Daha fazla tahrişe yol açabileceği gib aynı zamanda yara izine de neden olabilir.

4- Cilt bakımınıza retinol dahil edin
A vitamin türevi olan retinol, pürüzsüz ve canlı bir cildin anahtarını sunuyor. Sivilce ve kırışıklarla savaşırken, ölü cilt hücrelerini temizlemeye, gözenekleri açmaya ve taze cildi ortaya çıkarmaya da yardımcı oluyor. Retinol ayrıca cildi esnek tutan kollajen üretimini de arttırıyor. 

Shiseido Vital Perfection Intensive WrinkleSpot Treatment derin kırışıklarla birlikte koyu lekeleri, düzensiz cilt tonunu ve donuk görünümü minimuma indiriyor. Sabahları ürünü uyguladığınızda, retinolün ardından cildinizi korumak için mutlaka ama mutlaka güneş kremi uygulayın.

Büyük gözenekler için makyaj ipuçları
Cilt bakımınıza bir düzene oturttuktan sonra, birkaç makyaj tüyosuyla da genişlemiş gözeneklerinizin daha küçük görünmesini sağlayabilirsiniz.

- Nars Soft Matte Primer gibi cildi pürüzsüzleştiren ve gözenek görünümünü hafifleten primer’lar uygulayarak genişlemiş gözeneklerin görünümünü en aza indirebilirsiniz.

- Mikro incelikte, yarı saydam bir sabitleyici pudra, makyajınızı sabitlerken gözenekleri ve ince çizgileri bulanıklaştırmaya yardımcı olabilir. Nars Light Reflecting Loose Setting Powder ise makyajı sabitler, ince çizgileri, kırışıklıkları ve gözenekleri çok iyi gizler.

- Yağı emme ve gözenekleri daha az fark edilir hale getirme eğiliminde olduklarından mat bitişli ürünleri tercih edin.

Sepetinizde Ürün Bulunmuyor

SEPETİNİZDE ÜRÜN BULUNMUYOR

Alışverişe geri dönerek seçiminizi yapabilirsiniz.

ALIŞVERİŞE DÖN

SEPETİNİZ